veel gestelde vragen

over mijn werkwijze 

Opruimcoaching

Nadat je contact met me hebt opgenomen, maken we een afspraak voor het intakegesprek. Dit gesprek vindt plaats aan huis of online en is gratis* en vrijblijvend. 

Als we het traject samen aangaan, is een wederzijdse klik belangrijk.

We bespreken wat er gedaan moet worden, hoe we dat gaan doen en stellen doelen vast. Wat wil je bereiken? 

*Het intakegesprek aan huis is gratis binnen een straal van 30 km rondom Epse. 

Vervolgens maak ik een plan van aanpak en een offerte. 

Als je akkoord gaat, plannen we onze eerste werkafspraak.  

Praktische sessies duren 2 of 3 uur per keer, dat hangt van jouw vraag af. Belangrijk om te weten, is dat ik als professional organizer niets te zeggen heb over jouw spullen. Je beslist altijd zelf over wat er mee moet gebeuren. Ook ben jij degene die het werktempo bepaalt.

Tijdens deze sessie(s) kijken we naar wat er goed gaat en wat er beter kan. Waar liggen jouw uitdagingen en wat kan ik doen zodat je zelf weer de controle krijgt? Na afloop ontvang je alle tips die ik heb gegeven via de mail.  

Wanneer we het doel bereikt hebben, ronden we het traject af.
Tijdens onze laatste werkafspraak bespreken we hoe je het resultaat het beste kunt behouden. 
Ook bespreken we of je nog nazorg wilt en in welke vorm je dat zou willen. Ik zal na ongeveer 4 weken contact opnemen om te informeren hoe het gaat.

Dat hangt er een beetje van af wat je graag wilt bereiken, waar je hulp bij nodig hebt en hoeveel en wat je zelf kunt. Ik bespreek graag al je wensen en eisen in het intakegesprek. Daarna kan ik een gericht voorstel doen. Wil je toch graag een bedrag weten?

Ga dan uit van gemiddeld 65 euro per uur. Dit bedrag is vrijgesteld van btw.

Let op: we kennen elkaar nog niet, dus ik kan nog niet inschatten hoeveel we gedaan kunnen krijgen in een uur. 

Ja hoor, zeker! 

Ik ben gewend om met de computer te werken. Programma’s als Zoom en Skype gebruik ik bijna dagelijks. 

Coaching kan prima op afstand, vooral bij de digitale onderwerpen zoals het uitzoeken van je foto’s, e-mail etc. 

Het opruimen van bijvoorbeeld een kast kan wat minder makkelijk op afstand, maar we kunnen altijd kijken naar een manier die werkt voor ons beiden.

Ja hoor dat kan. 

Wil je dingen uit handen geven, bijvoorbeeld het sorteren van foto’s of het digitaliseren van je administratie, dan maken we daar duidelijke afspraken over. Breng je wensen ter sprake tijdens het intakegesprek. Ik denk graag met je mee.

  • Opruimen van spullen (kledingkast, speelgoed, keuken, woonkamer, zolder, garage)
  • Maken van een weekplanning
  • Opschonen van je mailbox
  • Sorteren en uitzoeken van je foto’s
  • Kopen, verkopen van een huis
  • Inrichten van je nieuwe huis
  • Organisatie van een verhuizing
  • Organisatie van je bruiloft
    etc.

Als ik uitga van een sessie waarbij we spullen gaan opruimen, dan is het fijn als je wat lege dozen of kratten hebt verzameld. De exacte voorbereidingen nemen we door tijdens het intakegesprek, want die zijn voor iedereen anders. Je krijgt in ieder geval voor de eerste sessie een link naar een gedeelde map op de Onedrive waar een werkboek in staat en een invuldocument met vragen. 

Dat verschilt, maar de meeste mensen tot nu toe zijn gezinnen met kinderen. (Die kinderen zijn overigens bijna nooit de oorzaak van de wanorde.) 

Mijn klanten werken over het algemeen veel en vinden het lastig om alles met elkaar te combineren. Hierdoor komt er snel een achterstand in de dagelijkse opruimroutine. Ik richt me met name op klanten die tijdelijk even ontregeld zijn. Mensen die een zetje nodig hebben en daarna weer zelfstandig verder kunnen. Dat past namelijk ook het beste bij mij als persoon. Voor problematiek zoals hoarding verwijs ik je graag door naar  een collega organizer. 

Ik heb een Facebookpagina waar ik behoorlijk actief op ben en je kunt mij persoonlijk vinden op Linkedin. Instagram gebruik ik voor mijn hobby fotografie, niet voor mijn werk.

Interieuradvies

Meer over mijn werkwijze vind je hier.

Een brainstormsessie van één uur kost 75 euro. 

Hoeveel sessies we nodig hebben, bespreken we vooraf.

Meestal reken ik op 1 onderdeel per sessie. Wil je de indeling en de kleuren bepaald hebben voor de benedenverdieping? Dan reken ik 2 sessies. Of, als dat zo uitkomt, 1 sessie van 2 uur.

 

Ja hoor, zeker! 

Ik ben gewend om met de computer te werken. Programma’s als Zoom en Skype gebruik ik bijna dagelijks. 

Een brainstormsessie is prima digitaal te doen. 

Zolang de maatregelen van het RIVM gelden, werk ik in principe alleen online.

Nee helaas. Ik kan wel met je meedenken in de vorm van brainstormsessies.

Ik denk met je mee over de indeling van de ruimte die je wilt inrichten of restylen en de kleuren die je kunt gaan toepassen. 

Mocht je al ideeën hebben voor meubels, dan kijken we wat de beste volgorde is en het ideale formaat. Ik bepaal dus niet voor je wat het moet gaan worden, maar help je om keuzes te maken. 

Je ontvangt een werkboek met opdrachten en een link van een online map om foto’s e.d. naartoe te uploaden. Hier heb je geen technische kennis voor nodig, het is heel makkelijk. 

In het werkboek vraag ik je om de plattegrond van je (nieuwe) huis te sturen en om wat foto’s te verzamelen van stijlen die je aanspreken. Weet je bijvoorbeeld al zeker dat je een visgraat vloer wilt? Dan nemen we dat als uitgangspunt.

Mijn klanten weten over het algemeen goed wat ze willen, wat ze mooi vinden, maar nog niet hoe ze dat met elkaar kunnen combineren.

Ik heb een Facebookpagina waar ik behoorlijk actief op ben en je kunt mij persoonlijk vinden op Linkedin. Instagram gebruik ik voor mijn hobby fotografie, niet voor mijn werk.

Staat je vraag er niet bij?

Stel hem via de mail of Whatsapp!

Op werkdagen reageer ik binnen 24 uur.

Naar boven