Nee sorry…te druk

Nee sorry…te druk

Te druk

"Nee sorry, te druk."

Mensen roepen constant dat ze het te druk hebben. Tuurlijk snap ik dat als je werkt, dat je dan in het weekend je huishouden moet doen, dat de kinderen naar de sportclub moeten en dat je met vrienden af wilt spreken. Maar is dat “te druk”? Is het niet gewoon een kwestie van goed plannen en prioriteiten stellen?

In mijn beleving zijn mensen die het te druk hebben, altijd aan het haasten, rennen, vliegen. Van afspraak naar afspraak, van school, naar de supermarkt, naar de sportschool, naar huis, naar wat dan ook. Is dat iets wat je herkent? Of is je to-do lijst gewoon te lang en heb je het daar zo druk mee? Wat je reden van het druk zijn of voelen ook is, dat is precies hetgeen waar ik je mee kan helpen.

Druk zijn is een keuze.

Je hóeft het niet te druk te hebben als je dat niet wilt. Sterker nog, het is ook helemaal niet goed voor je. Als je het gevoel hebt dat je het altijd druk hebt, of erger nog: té druk, dan wordt het tijd om daar iets aan te doen. Plan je je tijd wel goed in? Kun je je to-do’s efficiënter indelen, zodat ze minder tijd kosten? Kun je zaken uitbesteden, bijvoorbeeld aan een schoonmaakster of oppas? Je boodschappen thuis laten bezorgen terwijl je ondertussen de was doet? Er zijn zoveel manieren te bedenken om je tijd beter te besteden en vooral dat gevoel van rust te creëren. Weekenden zijn kort, als je 7 dagen per week op scherp staat, gaat dat een keer mis. Misschien nog niet meteen morgen, maar dat moment gaat komen. Bovendien zijn weekenden er ook juist voor me-time, relaxen en quality time met het gezin en vrienden.

En dus moet je prioriteiten gaan stellen.

Maar… hoe doe je dat?

Hoe bepaal je nou wat belangrijk is om te doen en op welke volgorde moet dat dan?

Je kind van school halen is belangrijker dan boodschappen doen, maar boodschappen doen is belangrijker dan je huishouden. 3 superbelangrijke dingen, die allemaal gedaan moeten worden.

 

Heb je een heel jong kind waarmee boodschappen doen eindeloos duurt en ook nog eens een hoop drama oplevert, doe dat dan vlak voordat je hem/haar uit school/van het kinderdagverblijf gaat halen en koop zoveel mogelijk in 1x. Op die manier hoef je niet elke dag naar de supermarkt. De verse dingen kun je nog apart bij halen. 

Het huishouden kan verspreid worden over de hele week, maar met 1 of meerdere kinderen is dagelijks stofzuigen/ swifferen wel echt een must. Dat laatste kun je ook doen als je kind slaapt of een filmpje kijkt. 

Maak in ieder geval wel direct na het eten de keuken en eettafel (+ vloer) schoon. (Gasfornuis/kookplaat, aanrecht, afwas meteen doen of in de vaatwasser zetten.)  

Een paar vragen om over na te denken:

Heb je een agenda voor je afspraken en hoe plan je die in?

Wat staat er op je to-do lijst voor deze week?  

Welke taken ga je deze week uitvoeren en wat schuif je steeds voor je uit?

Zou je taken met elkaar kunnen combineren of beter nog, uitbesteden?

Deel je ervaringen!

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen op het gebied van plannen en hoe vaak je moet zeggen dat je het te druk hebt. Of misschien heb je juist last van anderen die het altijd druk hebben waardoor ze geen tijd voor jou hebben of willen maken? 

Heb je tips voor anderen? Ook die zijn meer dan welkom!

Heb je hulp nodig? Neem contact met me op!

Heb je hulp nodig bij het maken van een bij jou passende planning, om prioriteiten te stellen, zodat je meer tijd overhoudt voor leuke dingen? 

We kijken naar wat jij per dag/week wilt doen en hoe je dat het beste kunt aanpakken. Alles op de juiste volgorde.

 

Neem gerust contact met me op, de eerste kennismaking is altijd gratis. 

Als je hieronder op de knop klikt, kun je direct een belafspraak inplannen in mijn agenda.

 

 

Tot gauw!

No Comments

Post a Comment